Produktutbud och provanvändning

Vårt breda utbud av produkter erbjuder lösningar för alla typer av utrymmen och arbetsmiljöer. Våra experter hjälper dig med användningen och valet av produkter, vilket säkerställer att du får en lösning som passar just din situation.

Kontorsmöbler

Kontorsmöbler är en väsentlig del av arbetsmiljöns trivsel. Kvalitativa, ergonomiska och bekväma möbler är avgörande för medarbetarnas välbefinnande och trivsel, vilket i sin tur positivt påverkar företagets resultat. Särskilt viktigt inom kontorsarbete är att utrymmen och möbler möjliggör arbete i olika positioner och rörelse under arbetsdagen. Att växla mellan sittande och stående arbete ökar aktiviteten och hjälper till att undvika överdrivet stillasittande.

Justerbart arbetsbord erbjuder enkel möjlighet att variera arbetsställningarna på samma arbetsplats. I elektriskt justerbara bord finns det också modeller med timerfunktion, vilket möjliggör planerad växling mellan sittande och stående arbetsställningar under dagen. Detta främjar medarbetarens välbefinnande och stödjer en hälsosam fysisk aktivitet på arbetsplatsen.

Ljudisolerande skärmar ger insynsskydd, isolerar ljud och skapar arbetsro på arbetsplatserna. Dessutom påverkar de hela rummets akustik. I utbudet av skärmar finns det golvskärmar, bordskärmar samt elektriskt höj- och sänkbara skärmar som placeras runt bordet. Skärmlösningarna är mycket mångsidiga eftersom de är lätta att flytta och erbjuder olika inställningsalternativ. Skärmarna dämpar effektivt störande ljud, förbättrar arbetsro och integritet. Dessutom kan de användas för att dela arbetsutrymme, till exempel i öppna kontorslandskap, vilket förbättrar arbetsmiljöns trivsel.

Med hjälp av kontorsskåp och förvaringslösningar kan arbetsmiljön och arbetsplatserna hållas organiserade och prydliga. Detta hjälper till att hålla arbetsplatsens allmänna utseende lugnt och arbetet blir mer fokuserat när överflödiga föremål och tillbehör göms undan i skåp.

Justerbara skrivbord ger ett enkelt sätt att byta arbetsposition på samma arbetsstation. Elektriskt justerbara skrivbord har även modeller med timerfunktion, vilket möjliggör en planerad växling mellan sittande och stående under hela arbetsdagen. Detta främjar medarbetarnas välbefinnande och stödjer hälsosam fysisk aktivitet på arbetsplatsen.

Ljudabsorberande partitioner ger visuell integritet, isolerar ljud och skapar en lugn arbetsmiljö på arbetsstationer. De påverkar också akustiken i hela rummet. Utbudet av skiljeväggar inkluderar golvväggar, skrivbordsväggar och elektriskt höj- och sänkbara skiljeväggar som kan placeras runt ett skrivbord. Partitioner är mycket mångsidiga eftersom de är lätta att flytta och erbjuder olika konfigurationsalternativ. Skiljeväggslösningar dämpar effektivt störande ljud, förbättrar arbetsroen och integriteten. Dessutom kan de användas för att dela upp arbetsytan, till exempel på kontor med öppen planlösning, vilket förbättrar arbetsmiljöns bekvämlighet.

Kontorsskåp och förvaringslösningar hjälper till att hålla ordning och reda på arbetsmiljön och arbetsstationerna. Detta hjälper till att upprätthålla ett lugnt övergripande utseende på arbetsstationen, och koncentrationen på arbetet förbättras när extra föremål och tillbehör kan gömmas undan i skåpen.

Säädettävät pöydät mahdollistavat helpollatavalla sekä seisomatyön ja istumatyön samassatyöpisteessä, eli mitään erillisiä siirtymiä ei tarvita, jottaseisomatyö ja istumatyö voidaan yhdistää.

Sermit luovat työrauhaa ja hoitavat ääneneristyksen,ilman seiniä ja verhoja. Sermit ovat monikäyttöisiä, koskane ovat helposti siirrettäviä ja asetusvaihtoehtoja löytyyjokaiseen tarpeeseen. Toimistokaappien avulla saa työ-pisteen pidettynä tyhjänä ja siistinä. Työpisteen yleisilmepysyy rauhallisena ja keskittyminen itse työhön pysyyfokuksessa, kun ylimääräiset häiriötekijät saadaan piilo-tettua kaappeihin.

Stående arbete

Att stå är mer aktivt än att sitta, men det är viktigt att beakta hur man står och hur länge. Att stå länge i samma position belastar underbenen och ryggen. Belastningen av att stå kan dock lindras med ergonomiska lösningar för stående arbete. Produkter för stående arbete främjar aktivt arbete och minskar belastningen från att stå.

Sittande arbete

Sittande arbete är ofta passivt, så det är viktigt att bryta av sittandet med pauser. Det är viktigt att använda en bra arbetsstol som optimalt stödjer användarens kropp. Aktivitet i sittande arbete kan ökas med justerbara arbetsstolar, aktiva stolar och sadelstolar. Även med en ergonomisk arbetsstol är det bra att variera sittställningen. Ergonomiska arbetsstolar ger rätt stöd åt kroppen, möjliggör rörelse, förebygger muskuloskeletala sjukdomar och förbättrar fokus och arbetsprestation.

Ställbara bord

Justerbara arbetsbord ger variation i arbetspositionen. Arbetet kan utföras i stående, sittande eller halvstående position. Justerbara arbetsbord kan vara elektriskt justerbara, justerbara med gasfjäder eller överdelar som placeras ovanpå befintliga bord. Det finns också elektriskt justerbara stativ tillgängliga, där man kan använda en befintlig bordsskiva eller placera en ny bordsskiva.

Skärmar och skåp

Skrämar och lådor erbjuder utmärkta lösningar för att organisera arbetsutrymmen, hålla ordning och förbättra integriteten. Samtidigt främjar de arbetsplatsens ergonomi och effektivitet.

Arbetsredskap

På kontoret inkluderar en anställds arbetsverktyg vanligtvis en bärbar dator, en separat skärm, en mus, ett tangentbord, en belysning och eventuella stöd som handledsstöd eller underarmsstöd. Varje person har sina egna preferenser när det gäller vilka arbetsverktyg som används för att göra arbetet så smidigt som möjligt. Det finns många olika alternativ tillgängliga. Arbetsverktygen har stor betydelse för att arbetet ska vara lagom påfrestande, för att effektivisera arbetet och för att förebygga belastningsskador. Vi erbjuder ett brett utbud av alternativ som motsvarar olika behov och preferenser.

Arbetsställningen kan förbättras och stödjas med olika stöd. I vårt sortiment finns handledsstöd, underarmsstöd, fotstöd och ryggstöd. Med stöden kan befintliga smärttillstånd lindras eller undvikas, eller så kan belastningsskador förebyggas.

Arbetsställningen kan förbättras och stödjas av olika stöd. Vårt urval inkluderar handledsstöd, armbågsstöd, fotstöd och ryggstöd. Med hjälp av stöd kan befintliga smärttillstånd lindra eller undvikas och uppkomsten av belastningsskador kan förebyggas.

Möss

Musen är en viktig del av datorarbete. I vårt sortiment finns ett brett utbud av ergonomiska möss. Dessa är utformade för att minska belastningen på axel, arm och handled. De ergonomiska mössen stöder lederna i överarmen i en naturlig position. Målet med en ergonomisk mus är att undvika belastning på nacke och axlar samt att förebygga musrelaterade skador och smärta i handen.

Tangentbord

Ergonomiskt utformade tangentbord är avsedda att förebygga belastningsskador och minska effekterna av upprepad belastning. Tangentbordet är en central del av datorarbete och det är av yttersta vikt att det passar användaren perfekt och är lämpligt för deras arbetsuppgifter.

Stöd

Ergonomiska stöd ger det extra stödet och komfort som behövs vid arbetsplatsen. Dess mål är att förbättra arbetsställningen och minska daglig belastning.

Belysning

Otillräcklig belysning kan orsaka trötthet och huvudvärk. För synens ergonomi är belysningen av stor betydelse vid arbetsplatsen. Ofta är allmänbelysningen inte tillräcklig för att ge tillräckligt med ljus. Arbetsplatsbelysningar minskar ögonbelastning, förebygger huvudvärk och förbättrar koncentrationen. Belysningen har stor betydelse för att orka med arbetet. Vi erbjuder ett brett utbud av arbetsplatsbelysningar för olika behov.

Tillbehör

Till tillbehören hör bland annat sekretessfilter, monitorarmar samt olika ställ och tillbehör.

Sekretessfilter gör att du kan arbeta med lugn och ro även på platser där du är omgiven av människor. Det är en enkel duk som placeras på skärmen och gör att personer runt omkring dig inte kan se innehållet på din skärm. Sekretessfilter finns i många olika storlekar, även för pekskärmar.

Med monitorarmar, konceptställ och andra ställ kan ergonomin förbättras och arbetsplatsens ordning upprätthålls.

Att arbeta med bärbara datorer är vanligt och platsoberoende. Att ta hänsyn till ergonomin är särskilt viktigt när man arbetar med bärbara datorer. Bärbara ställ hjälper och möjliggör ergonomiskt arbete med bärbara datorer. Det är då viktigt att komma ihåg att ha ett separat tangentbord och mus för att säkerställa en god arbetsställning.

Med bildskärmsarmar och andra stödställ är det möjligt att skapa individuellt anpassade arbetsplatser som stödjer arbetsställningen.
Att arbeta med bärbara datorer är mycket vanligt och därför är det viktigt att komma ihåg ergonomin även när man arbetar med bärbara datorer. Bärbara ställ hjälper och möjliggör ergonomiskt arbete även med bärbara datorer!
Många arbetar i öppna kontorslandskap och här bör särskilt hygien beaktas. I vårt sortiment finns ett brett utbud av olika rengörings- och hygienprodukter speciellt avsedda för kontorsmiljöer.

Sekretessfilter

Sekretessfilter är en extra duk som monteras på skrivbordsskärmar eller bärbara datorer för att skydda skärmarna från damm och repor. Dessutom har skydden en viktig funktion; ett filter som helt mörklägger skärmen när betraktningsvinkeln från sidan överstiger 60 grader. Det minskar också skärmens blåa ljus med minst 35 %.

Bildskärmsarmar och stativ

Skärmarmar förbättrar användningen av datorskärmen genom att möjliggöra en optimal betraktningsvinkel. Det naturliga läget för nacke och axlar uppnås när skärmen placeras i rätt höjd. Dessutom frigör de skrivbordsutrymme.
Laptop-ställ gör mobilt arbete mer ergonomiskt. De möjliggör variation i arbetsställning och förbättrar arbetsergonomin när man arbetar med bärbara datorer på olika platser.

Linnanherrankuja 16 00950 Helsingfors

Showroom

Välkommen till vår showroom där du kan prova och bekanta dig med vårt breda utbud av möbler och ergonomiprodukter i praktiken.

Prova och använd produkterna:
Vi har ett brett utbud av ergonomiprodukter och möbler på display. Hos oss kan du praktiskt prova olika alternativ.

Kunnig rådgivning och handledning:
Våra experter finns på plats för att hjälpa dig att hitta de lösningar som passar dina behov bäst. Dra nytta av möjligheten att diskutera med ergonomiexperter och få personlig service.

Varmt välkomna att besöka oss! Det är lämpligt att förhandsboka en tid med vår expert antingen via e-post eller telefon.

Boka ett besök

Beställ en gratis provperiod

14 dagar

Vi erbjuder en unik möjlighet till 14 dagars testning för företagskunder. Ni kan boka det direkt på vår webbplats eller genom att kontakta någon av våra experter. Innan ni provar kan ni diskutera rätt produktval med vår oss och vid behov anpassa testperioden längre enligt projektets eller personalens behov.

Beställ här
Genom prövoperioden kan du testa produkterna i din egen arbetsmiljö innan du fattar ett inköpsbeslut. Detta säkerställer att den valda lösningen passar exakt dina behov.

Ring oss

(09) 759 7330

Mejla oss

myynti@ergofinland.fi

Showroom

Linnanherrankuja 16 00950 Helsingfors