Köpguide för ergonomiska arbetsbord

Ergonomi spelar en viktig roll på arbetsplatsen och påverkar direkt arbetsprestanda och komfort. Valet av skrivbord är lika viktigt som en bekväm stol. Denna guide hjälper dig att välja ett bord som uppfyller dina arbetsbehov och främjar en positiv arbetsmiljö och välbefinnande.

Webbshop | Skrivbord

Det viktigaste att ta hänsyn till

Höjdjusteringsfunktioner

Se till att det valda skrivbordet har ett tillräckligt brett höjdjusteringsområde. Skrivbordets höjdjustering bör passa både för sittande och stående arbete. När du sitter ska bordet kunna sänkas tillräckligt lågt och när du står ska det kunna höjas tillräckligt högt i förhållande till din längd.

Storlek på bordet

Välj ett bord som passar din arbetsyta. Det finns stora hörnbord, kompakta elbord och småbord som passar för trånga utrymmen. Kontrollera att bordet enkelt passar med de nödvändiga arbetsverktygen, såsom dator, skärm, skrivare och dokument.

Stabilitet för bordet

Se till att bordet är tillräckligt stabilt och hållbart. Det ska inte gunga eller kännas ostadigt när du justerar höjden eller när du använder det i olika positioner.

Andra funktioner

Pris

Jämför priserna på olika modeller. Se till att du får valuta för pengarna, men kompromissa inte med kvaliteten.

Tilläggsfunktioner

I vissa justerbara arbetsbord finns extra funktioner såsom USB-anslutningar, minnesplatskontroller, tillval av kabelhanteringssystem etc. Fundera över vilka funktioner som är viktiga för dig.

Material och kvalitet

Observera materialen i skrivbordet för att säkerställa att de är av hög kvalitet och hållbara. Ytan bör också vara lätt att rengöra.

Justeringsmekanism

Kontrollera bordets justeringsmekanism. Det finns olika alternativ, såsom eldrivna, gasfjäderdrivna och manuella skrivbord. Dessutom finns det höjdjusterbara bordsskivor som kan placeras ovanpå ett befintligt bord.

Garanti

Kontrollera bordets garanti. Kvalitetsbord erbjuder vanligtvis längre garantier.

Leverans och montering

Kontrollera leveranskostnaderna och granska eventuella monteringsanvisningar. Ibland kan du behöva hjälp med att montera bordet.

Om möjligt, testa bordet till exempel i ErgoFinlands showroom. På så sätt kan du försäkra dig om dess passform, komfort och funktionalitet.

Hur man väljer rätt skrivbord

När du väljer ett lämpligt arbetsbord, överväg följande faktorer:

Arbetsutrymmets kompatibilitet

Mät ditt arbetsutrymme för att säkerställa att bordet passar utan trångt utrymme. Ta hänsyn till andra möbler och ytor.

Användarens behov

Ditt bord bör motsvara dina specifika uppgifter. Till exempel kan en grafisk designer behöva ett större bord för flera skärmar, medan en författare kanske föredrar en mer kompakt yta.

Ergonomi och komfort

Bordets höjd bör vara i linje med din stol och din kropps ergonomiska position för att undvika belastning. Runda kanter erbjuder komfort och säkerhet.

Fördelar och budget

Även om budgeten är en viktig övervägande faktor är det viktigt att se arbetsbordet som en långsiktig investering. En högre initial kostnad för kvalitet och funktionalitet kan spara pengar på lång sikt genom hållbarhet och ergonomi. Genom att satsa på kvalitet minskar reparationskostnader och hälso-relaterade kostnader förebyggs.

ErgoFinland erbjuder ett brett utbud av ergonomiska arbetsbord. Exempel på populära modeller:

GetUpDesk Duo

GetUpDesk Duo är en högkvalitativ, elektriskt justerbar ram med två tysta motorer. Med justerbara ben för elektriska bord får du rörelse till din arbetsstation och ergonomin förbättras. Färger: Svart, grå och vit. Bordsskivor finns i flera storleksalternativ, 700-900mm x 1100-2000 mm.

Beställ

GetUpDesk Elite

GetUpDesk Elite är en högkvalitativ, elektriskt justerbar skrivbordsram som drivs av en motor. Förpackningen innehåller en förmonterad bordsskiva med förborrade hål samt en ram. Bordsskivans storlek: 1200 x 600 mm. Färger: Svart och vit.

Beställ

GetUpDesk Tilt

GetUpDesk Tilt är ett höj- och sänkbart arbetsbord med gasfjädersjustering och möjlighet till lutning. Det finns även ett stopp på framkanten av bordet för att förhindra att föremål faller när bordsskivan är lutad. Storlek på bordsskivan: 600 x 520 mm. Färger: Svart och vit.

Beställ

GetUpDesk Move

GetUpDesk Move är ett manuellt höj- och sänkbart arbetsbord som är hopfällbart och lätt att flytta och transportera. Storlek på bordsskivan: 900 x 450 mm. Färger: Svart och vit.

Beställ

GetUpDesk Light

GetUpDesk Light är en justerbar bordsskiva som möjliggör stående arbete när du inte har ett höj- och sänkbart skrivbord. GetUpDesk Light har utvecklats för användare av bärbara datorer för att minska sittande och möjliggöra variation i arbetsställning.

Beställ

Elektriska ramar

Det finns olika typer av elektriskt justerbara ramar att välja mellan: trebensramar, tvåbensramar och Z-ramar. Bordsskivor i olika storlekar kan väljas till ramarna, beroende på arbetsutrymmet och dina behov.

Beställ

Bordsskivor

Bordsskivor finns tillgängliga i olika storlekar och former: rektangulär, hörnbordsskiva och L-formad. Vid behov kan även individuella mått tillhandahållas.

Beställ

Typiska frågor som kunder har när de väljer ett skrivbord:

Vad är en lämplig höjd för ett arbetsbord?

Den idealiska höjden beror på användarens längd, men generellt rekommenderas att när du sitter ska dina armbågar vara i höjd med bordet och att dina händer kan vila bekvämt och avslappnat.

Behöver jag ett justerbart bord?

Ett justerbart bord rekommenderas, särskilt om du tillbringar långa perioder vid bordet. Det ger möjlighet att ändra position och främjar bättre ergonomi. Med ett justerbart bord kan du arbeta sittande, på en aktiv stol och stående.

Hur väljer jag material till bordet?

Valet beror på din budget och dina preferenser. Det är viktigt att ta hänsyn till ekologi och miljöfaktorer. Kontrollera att råmaterialet till bordsskivan kommer från ansvarsfullt skötta skogar. Laminat är lätt att rengöra.

Valet av arbetsbord är ett viktigt beslut som påverkar daglig arbetsprestanda och komfort. Genom att välja rätt bord kan du förbättra din arbetsergonomi, öka produktiviteten och minska hälsorisker. Kom ihåg att ett bord är en långsiktig investering i din arbetsmiljö och framförallt i ditt välmående.

Kontakta oss

För ytterligare information och support i ditt val är du välkommen att kontakta ErgoFinlands personal.